Erotu työnhaussa loistamalla sosiaalisessa mediassa

Joko siirryit tälle vuosituhannelle työnhakumenetelmissäsi? Perinteisen hakemuskirjeen lisäksi nykyään on olemassa valtava määrä erottuvampiakin hakutapoja. Tässä muutama vinkki työnhakuun sosiaalisessa mediassa.

 

1. Perusta LinkedIn-profiili ja tule löydetyksi! Rekrytoijat etsivät osaajia LinkedInissä ja ottavat yhteyttä kiinnostavimpiin. Kirjoita profiilisi englanniksi, täytä tiedot kattavasti ja sisällytä mukaan osaamistasi kuvaavia avainsanoja. Kuvaa jo nimen alla olevassa otsikossa mitä olet etsimässä. Ota myös itse aktiivisesti yhteyttä kiinnostavissa yrityksissä työskenteleviin rekrytoijiin ja esimiehiin.

 

2. Tiesitkö, että myös Twitteriä voi hyödyntää työnhaussa? Löydät työpaikkailmoituksia esimerkiksi hashtageilla #rekry, #duunit ja #avoimettyöpaikat. Aktiivisena twiittaajana on helppo lähestyä kiinnostavaa työnantajaa yksityisviestillä ja kysellä työmahdollisuuksista. Jo ennestään Twitteristä tuttu kasvo jää varmasti hyvin mieleen. Lisäksi twiitit saattavat paljastaa jotakin työnhakijan persoonasta. Jokainenhan haluaa hyvän tyypin kollegakseen.

 

3. Luo nettisivu, jossa esittelet osaamistasi tekstein, videoin ja/tai portfolionäyttein ja liitä linkki esimerkiksi CV:hen. Moni klikkaa linkkiä jo ihan uteliaisuuttaan, sillä menetelmä on ainakin toistaiseksi aika harvakseltaan käytetty ja erottuva. Esimerkkejä löydät kirjoittamalla hakukoneeseen sanan työnhakukampanja. Menetelmästä nimenomaan kampanjan tekee sivuston taitava markkinointi eri sosiaalisen median kanavissa.

 

4. Yksi työnantajalle mieleen jäävä työnhaun muoto on videohakemus, jonka voi kuvata helposti webkameralla tai älypuhelimella ja ladata esimerkiksi Youtubeen. Videossa kannattaa kertoa tiiviisti ydinosaamisestaan, kiinnostuksenkohteistaan sekä vahvuuksistaan. Sisältö on hyvä suunnitella ajan kanssa. Harjoittele katsomaan luontevasti kameraan puhuessasi ja ole oma valloittava itsesi. Pro tip: saa hymyillä!

 

Teksti on julkaistu alun perin Yrityspäivien 2017 messulehdessä.

 

Lisää työnhakuvinkkejä löydät sivuston työnhakuvinkit-kategoriasta. Jos mielessäsi on muita kysymyksiä, joihin toivoisit minun vastaavan, voit kommentoida blogiteksteihin, Facebook-sivulla tai lähettää kysymyksen yhteydenottolomakkeen kautta.

Yksi vastaus artikkeliiin “Erotu työnhaussa loistamalla sosiaalisessa mediassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s