7 tapaa ottaa hyöty irti LinkedIn-ryhmistä!

Joko sinä kuulut oman alasi LinkedIn-ryhmiin? Ovela verkostoituja ottaa ryhmistä hyödyn irti joko aktiivisella tai passiivisella näkyvyydellä. Oman alan trendien seuraamisen ja kiinnostavien kontaktien ohessa parhaimmillaan palkintona voi olla uusi, jännittävä työpaikka. Tässä seitsemän syytä, joiden vuoksi näen ryhmäjäsenyydet hyödyllisinä.

1. Kiinnostavat keskustelut

Liittymällä LinkedIn-ryhmiin pysyt helposti ajan tasalla siitä mistä omalla alallasi puhutaan. Keskusteluja seuraamalla ja niihin osallistumalla pääset pohtimaan ja kehittämään ideoita sekä saat mahdollisuuden auttaa ja oppia. Voit itse valita oletko aktiivinen keskustelunavaaja, innokas osallistuja vai kiinnostunut sivustaseuraaja.

2. Työpaikkailmoitukset ryhmissä

Oletko huomannut, että ryhmäkeskustelujen vieressä sijaitsee Jobs-välilehti? Rekrytoijat välittävät työpaikkailmoituksia ahkerasti ryhmien sisäisten työpaikkailmoitusten osioon. Erityisesti suomalaisissa oman alasi ryhmissä todennäköisyys juuri sinua kiinnostavien työtehtävien löytymiseen on hyvä. Ulkomaille haikailevan kannattaa seurata myös kansainvälisiä ryhmiä. Jos sijaintina kiinnostaa tietty maa, osuvimmat tarjoukset löytynevät kyseisen maan ammattilaisille suunnatuista ryhmistä.

3. Etsivä löytää, myös työnhakijan!

Rekrytoijat ja headhunterit etsivät usein LinkedIn-haun kautta sopivia työntekijöitä määrätystä ryhmästä. Olemalla mahdollisimman monessa oman alasi ryhmässä varmistat ilmaisen näkyvyyden uusia työntekijöitä metsästävien suuntaan. Yhteiset ryhmät rekrytoijan kanssa myös nostavat sinut korkeammalle hakutuloksissa, vaikka etsintä kohdistuisikin yleisemmin LinkedInin käyttäjiin.

4. Näkymällä voit olla piilotyönhakija

Työnhaussa puhutaan nyt paljon piilotyöpaikoista, jotka ovat rivien väleistä ilmeneviä rekrytointitarpeita. Niitä voit löytää esimerkiksi lehtiartikkeleista tai LinkedIn-keskusteluista. Etkö samalla logiikalla voisi itse olla piilotyönhakija? Näyttämällä aktiivisuutesi ja tuomalla esiin kiinnostuksenkohteitasi ja osaamisalueitasi lisäät todennäköisyyttä, että headhunter tai rekrytointitarpeitaan pohtiva työnantaja kiinnostuu ottamaan sinuun yhteyttä.

LinkedIn-ryhmät

5. Uravinkkejä jäsenten työhistoriasta

Joko urasi alkuvaiheessa olevana tai muuten urapolkuasi pohtivana voit löytää LinkedIn-ryhmien jäseniä selaamalla hyviä vinkkejä jatkoasi ajatellen. Ryhmien jäsenten työtehtäviä ja profiileita tarkkailemalla voit saada kokonaisvaltaisemman näkemyksen siitä millaisissa tehtävissä tietyn alan tai opintotaustan osaajat toimivat. Kun otat rohkeasti yhteyttä kokeneempiin ammattilaisiin, saatat jopa päätyä löytämään mentorin itsellesi.

6. Kiinnostavat työnantajat esiin

Ryhmäjäseniin tutustuessasi saatat löytää urapolkuideoinnin lisäksi myös houkuttelevia työnantajia. Muiden alan ammattilaisten työhistorioita katsellessasi voi vastaan tulla yritys, jossa itsekin mielellään työskentelisit. Suora yhteydenotto ryhmäjäseneen voi olla hyvä väylä selvittää millainen kulttuuri tietyssä yrityksessä on. Jos ryhmästä löytyy yrityksen nykyinen työntekijä, niin voit samalla kysyä nykyisistä ja tulevista rekrytointitarpeista. Ainakin vielä tässä vaiheessa LinkedInin pohjalta laitettu yksityisviesti tai sähköposti on erottuva tapa etsiä töitä.

7. Sano se suoraan – etsit töitä

Yksi tapa löytää töitä on laittaa LinkedIn-ryhmään julkinen viesti, jossa esittelet lyhyesti osaamistasi ja kiinnostuksenkohteitasi sekä tuot esille hakevasi töitä. Samalla tapaa voit etsiä myös esimerkiksi harjoittelupaikkaa tai lopputyön aihetta. Huomioi kuitenkin, että tämä tekniikkaa vaatii osuvaa markkinointisilmää. Potentiaalinen työnantaja ottaa yhteyttä vain, jos saat juuri hänet kiinnostumaan profiilistasi ja taidoistasi. Pelkkä ”etsin töitä” ei riitä, sillä kiireinen rekrytoija tuskin vaivautuu itse selvittämään onko juuri sinulla hänen tarpeisiinsa sopivaa tietotaitoa. Kuvaa siis viestissä ytimekkäästi millaista osaamista sinulle on työnantajalle tarjottavanasi.

Tiesitkö?

Jos sähköpostisi tuntuu täyttyvän LinkedIn-ilmoituksista, niin muista, että ryhmästä poistumisen sijaan voit myös muokata ilmoitusasetuksiasi ja määrittää kuinka usein ryhmä ilmoittaa käynnissä olevista keskusteluista. Ilmoitukset saa halutessaan myös kokonaan pois päältä. Silloin tällöin saapuvat ilmoitukset voivat kuitenkin olla hyödyllisiä, sillä ne ovat hyvä muistutus käydä vilkaisemassa mistä alalla parhaillaan puhutaan.

Tämä kirjoitus on alun perin julkaistu entisen työnantajani aTalent Recruitingin blogissa 9.3.2016. Työssäni etsin päivittäin osaajia LinkedInin avulla.

Lisää työnhakuvinkkejä löydät sivuston työnhakuvinkit-kategoriasta. Jos mielessäsi on muita kysymyksiä, joihin toivoisit minun vastaavan, voit kommentoida blogiteksteihin, Facebook-sivulla tai lähettää kysymyksen yhteydenottolomakkeen kautta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s