Tasohyppelyä LinkedInissä – millaista sisältöä tähtiprofiiliin?

aTalentin yhtenä kykyjenetsinnästä ja headhuntauksesta vastaavana kävin päivittäin läpi kymmeniä LinkedIn-profiileja. Tähän kirjoitukseen olen koostanut viisi tasoa siitä mitä sisältöä LinkedIn-profiilissasi voi olla ja mitä talenteja metsästäessäni siitä ajattelen. Tunnista tasosi ja ota steppi kohti huippulukemia! 

Taso 1: Hyvä alku

Profiilistasi löytyy nimen lisäksi tutkintosi ja nykyinen työpaikkasi. Hienoa, olet päässyt verkostoitumisen alkuun! Talenteja etsiessäni profiilisi ei kuitenkaan anna minulle tarpeeksi tietoa siihen, että kiinnostuisin ottamaan sinuun yhteyttä.

Taso 2: Ihan ok:t perustiedot

Olet täydentänyt hyvää alkuasi lisäämällä tutkintosi oheen valmistumisvuoden ja pääaineen sekä joko kaikki tai urasi kannalta olennaisimmat työtittelisi. Profiilissasi on myös kuva, joka antaa lukijalle henkilökohtaisemman otteen sinusta. Asiallinen, mutta positiivinen kuva ilahduttaa, synkeä kummastuttaa. Olutpullot ja duckfacet LinkedIn-kuvissa jääköön menneiden vuosien muistoiksi. Perustietojen tasolla minulle jää jo jonkinlainen kuva siitä mitä olet tehnyt työhistoriasi aikana.

Hyvä LinkedIn-profiili

Taso 3: Riittävä yleiskatsaus – alkaa polttaa

Titteli ei kuitenkaan kerro kaikkea. Siksi tason 3 LinkedIn-pelaajana kuvailet työtehtäviäsi sekä kerrot alkutiivistelmässä millaista kokemusta sinulla on ja mistä olet kiinnostunut. Esittelet myös kielitaitosi tasoineen sekä kerrot mahdollisen muun aktiivisuutesi järjestöissä ja organisaatioissa. Tällä tasolla profiilisi muistuttaa jo CV:täsi ja saan sinusta hyvän yleiskatsauksen yhteydenoton pohjalle.

Taso 4: Wow-efekti – ”toihan on makee tyyppi”

”Hyvien tyyppien” etsiminen on muodostunut jo miltei kliseeksi rekrytointikeskusteluissa. Sinä olet sellainen ja se näkyy! Maustat profiiliasi markkinoimalla itseäsi ja ylläpitämällä henkilöbrändiäsi. Kirjoitat omaan persoonalliseen tapaasi kertoen millainen olet ihmisenä, mitä haluat vielä oppia ja mistä haaveilet tai mitä tavoittelet urallasi. Työtehtävistä kertoessasi nostat esille myös mitä ominaisuuksia tai taitoja opit työskentelyn aikana. Et anna listaa kaikista uskoaksesi sosiaalisesti hyväksyttävistä piirteistä työmarkkinoilla, vaan kuvaat juuri sinua – aitoa omaa itseäsi ja parhaita puoliasi. Sisällytät profiiliisi mahdollisimman paljon kokemukseesi ja kiinnostuksenkohteisiisi liittyviä sanoja, joilla kykyjenetsijänä löydän sinut hauissa. Olet myös täydentänyt Skills-osioon sinua parhaiten kuvaavia ominaisuuksiasi ja taitojasi. Ehkä latasit muutaman työnäytteenkin profiiliin. Jos etsit töitä, mainitset sen jo nimesi alla näkyvässä otsikossa. Pelkkä ”looking for new opportunities” ei nopeasti profiilikuvakettasi katsovalle riitä, joten tähdennät lauseessa vielä miltä alalta haluat töitä tai mistä tehtävistä olet kiinnostunut. Pisteenä i:n päälle profiilistasi löytyy myös puhelinnumerosi ja/tai sähköpostisi helposti, jotta avoin työnhakumarkkinointisi ei valu hukkaan hankalan tavoitettavuuden vuoksi. Upeaa työtä!

Taso 5: Ekstra-wow – loista verkostoitumalla!

LinkedIn-profiilien kuningastasolla pinnistät vielä pykälän ylöspäin olemalla (inter)aktiivinen verkostoituja. Joukkuepelaajana annat tunnustusta tuntemiesi ihmisten taidoista paisuttamalla heidän Skills-listojaan. Tämän lisäksi jaat kiinnostavia alaasi tai ylipäätään työelämään liittyviä artikkeleita, tilastoja tai blogitekstejä muiden nähtäväksi. Kaikista henkilökohtaisin kuva jää tietenkin itse kirjoittamistasi teksteistä, kommenteista ja kannanotoista. Onneksi olkoon, tällä tasolla olet tähtiainesta!

Tämä kirjoitus on alun perin julkaistu entisen työnantajani aTalent Recruitingin blogissa 12.2.2015.

Lisää työnhakuvinkkejä löydät sivuston työnhakuvinkit-kategoriasta. Jos mielessäsi on muita kysymyksiä, joihin toivoisit minun vastaavan, voit kommentoida blogiteksteihin, Facebook-sivulla tai lähettää kysymyksen yhteydenottolomakkeen kautta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s